Gràcies

ple al pavelló

Discurs de l’acte de presentació de la candidatura, el 6 de maig al Pavelló:

MOLTES, MOLTES…. MOLTÍSSIMES GRÀCIES. De tot cor us ho dic. Quin goig veure el pavelló tan ple i saber que tenim tanta gent al nostre costat… tanta gent disposada a treballar i a aportar el seu gra de sorra per fer un altre Riudoms. un Riudoms millor. Gràcies a la militància, als amics, a la família (a qui tantes hores robo), al molt honorable president del Parlament Ernest Benach, Delegats de la Generalitat de Governació, Cultura, de l’Institut Català de la Dòna, alcaldessa de Vallclara, alcaldes d’Almoster, Vilaplana, Montroig… gràcies a tots.

Dic fer un Riudoms millor… però sobretot fer-lo entre tots… fer-lo JUNTS. Com va dir aquell RIUDOMS SERÀ DE TOTS O NO SERÀ. I això qui ho té molt clar són les persones d’ERC-AM.
La nostra gent ja la coneixeu. És un equip unit i cohesinat per representar el poble. Riudomencs de cor i de fets que ténen la ferma voluntat de continuar al servei del poble des de l’Ajuntament. Sabeu qui som, compartim activitats, carrers i places, heu fet en més d’una ocasió el vermut plegats amb algun o tots de naltrus. Riudomencs convençuts i, sobretot, profundament riudomencs per elecció.
No ens mou el pur interès de governar, NO VOLEM FER CARRERA AMB UN RIUDOMS COM A TRAMPOLÍ: volem només servir el nostre poble, el Riudoms que compartim amb els nostres veïns.
Un Riudoms definitivament aveïnat. Amb la voluntat que junts, amb tots, intentem millorar les coses que a Riudoms s’han fet bé (OI TANT QUE N’HI HA. NOMÉS UN DESAGRAÏT DIRIA QUE NO S’HAN FET COSES BONES) i, per altra banda, fer bé allò que no s’hi fa: que és molt.

Sobretot amb UNA ALTRA MANERA DE FER, un altre tarannà, dialogant i obert a tothom, sense exclusions ni malfiances.
Som un equip amb experiència. La nostra trajectòria ens avala. I que ningú digui que l’experiència s’aconsegueix només des del govern. L’EXPERIÈNCIA TAMBÉ S’ACONSEGUEIX DES DE L’OPOSICIÓ I SOBRETOT VIVINT RIUDOMS EN PRIMERA PERSONA. Treballant a les entitats, fent de voluntari aquí i allà, organitzant trobades, festes com els Barris, servint a l’esplai (qui us parla encara anava al cercle), fent esport i teatre… i també moblitzant-nos plegats per decisions injustes que ens volien imposar. Així també s’aconsegueix experiència… així també es fa poble: lluitant pel que un considera absurd, injust, innecessàri, perjudicial.
Sabeu qui som i, sobretot, sabeu com som. Naltrus som com valtrus.
Ens sentim orgullosos de venir d’on venim. Estem orgullosos D’UN RIUDOMS QUE RESPECTA ELS SEUS ORÍGENS PER PROJECTAR-SE CAP AL FUTUR.
Un Riudoms honest, treballador i íntegre. Perquè el volem servir, i l’hem servit, amb INTEGRITAT. La integritat i la coherència que ens permet defugir del fals electoralisme. La integritat de la feina feta i la coherència d’una manera de ser.
Un exemple d’aquesta integritat? Doncs que ara diem el mateix que hem dit tota la legislatura. Diem que quan siguem al govern hi haurà més efectius de policia i crearem el cos de policia local. I ho farem perquè ja fa anys que ho demanem i perquè si Riudoms no té aquest cos és perquè els que ara manen hi han votat en contra i l’han rebutjat. Les coses s’han de dir pel seu nom.
Com també va ser rebutjat un camp de futbòl de gespa artificial, la preservació de les mines d’aigua o el suport a la recuperació del Casal Riudomenc, en votar NO els actuals regidors de CiU i PP. Sí, sí… van votar-hi en contra (consta a les actes dels Plens… unes actes que ja s’encarreguen d’amagar i no publicar als butlletins).
La integritat de la feina ben feta, malgrat tots els entrebancs, és la que ens permet avui oferir-nos per servir Riudoms i els riudomencs amb tota la sinceritat, sense cap ombra de dubte respecte el nostre tarannà i amb el compromís demostrat.
El nostre model de Riudoms ja el coneixeu… És el model de la unitat, del “SOM-HI TOTS JUNTS”, de les ganes de treballar…. És el model que tan bé ha definit la Bibiana amb paraules molt planeres. Ha dit:

.- El poble ha de créixer d’ una manera més racional.
.- Diu que a Riudoms, la gent, encara que visqui lluny del centre, ha de tenir ganes de passejar-se pel casc antic… ha de conéixer les nostres tradicions.
.- I m’ha agradat molt quan ha explicat que els pobles no es compten per les urbanitzacions que tenen si no per la qualitat de vida que hi ha amb serveis sanitaris i educatius i culturals.

Bibiana… quanta raó tens!

Aquí no crec que hi hagi ningú que estigui contra els polígons ben planificats ni contra la indústria ben situada. Això benvingut sigui. EL QUE RIUDOMS NO ES POT PERMETRE ÉS CONVERTIR-SE EN ESCAMPALL DE NAUS SENSE ORDRE NI CONCERT. I que consti que a Catalunya, Esquerra és qui té més clar que el país s’ha construir a partir de les petits i mitjanes empreses.
ARA ÉS HORA DE MIRAR AL FUTUR… DE MIRAR LLUNY… DE NO CONFORMAR-NOS.

Avui la modernitat es conservar el patrimoni, és conservar la nostra identitat, les nostres arrels. Els antics i passats de moda són aquells que es pensen que ara el que toca és vendre’s el terme al millor postor. No es tracta de mirar enrera per mirar enrera… sinó de mirar enrera per saber on volem anar.

Per exemple, avui el progrés és saber que les mines d’aigua són del tot necessàries. 
Avui els antisistema són els que volen posar ciment a tot arreu.

CONSTRUIREM UN RIUDOMS SENSE RADICALITAT.

És ser radical (pregunto) defensar el territori? es ser radical voler que tothom tingui les mateixes oportunitats per treballar per l’Ajuntament? És ser radical apostar per la transparència informativa? El que és ser radical és no escoltar… el que és ser radical és no tenir en compte la veu i el vots dels altres.

Per això, crearem un organisme que faciliti la interrelació entre Ajuntament i les entitats. Quan governem (que governarem… n’estic convençut) posarem en marxa el Consell d’Entitats. Estem tips de dirigisme. És l’hora de la participació… d’acabar amb el “jo ordeno i tu acates, calles i creus”.

Però més important que això és dotar de contingut els organismes que ja existeixen i que, fins ara, només han servit per malgastar capital humà. Us sona la Fundació Gaudí? Us sona el Patronat Municipal de Cultura? Són organismes fantasma, que no es reuneixen mai. Aquests organismes i les persones que en formen part NO es poden llançar per la borda. Els recuperarem.

L’Ajuntament ha de ser UNA VERITABLE CASA DE LA VILA: la casa de tots i oberta a tothom.

Amb un servei amable, funcional i atent en la ressolució de problemes i demandes. Sense que ningú hi vagi amb l’ai al cor, sense que ningú hi entri amb actitud servil i amb el cap cot per demanar drets com si fossin mercès. Ningú no entra així a casa seva. L’Ajuntament ha de tenir la ferma voluntat de solucionar problemes i atendre peticions amb la major diligència, no es pot posar pals a les rodes ni alentir autoritzacions i llicències a les quals es té dret i que suposen una millora pel poble. Riudoms mereix un ajuntament al servei dels riudomencs, que els faciliti les coses i no que sol·lucioni, tard i malament, uns problemes que ell mateix ha creat al ciutadà…

Si volem un Ajuntament de tots és per què volem un Riudoms de tots, sense crispació ni divisions. Escoltant tothom, perquè qualsevol queixa, crítica o demanda es fa per millorar. Que ningú ho dubti. CAP RIUDOMENC VOL RES NEGATIU PEL SEU POBLE.
Amb diàleg, acord i consens (no en và, esquerra a Riudoms es presenta amb Acord Municipal). Us oferim treballar per tots vosaltres, per un Riudoms de cohesió i convivència veïnal. Sense la radicalitat que representa actuar sense escoltar, manar i no proposar. Ja n’hi ha prou que els riudomencs no tinguem més veu ni vot en les decissions municipals, ja n’hi ha prou d’allò de “vosaltres deixeu-me fer i no molesteu, que jo en sé més”.
Tots els riudomencs, sense exclusions, saben allò que volen per viure en un poble millor i cal escoltar-los abans d’arrencar els arbres de Sant Antoni, programar la destrucció de bona part del terme amb els seus masos, o enderrocar o vendre’s edificis municipals pagats per tots els riudomencs. Cal, sobretot, fugir de la radicalitat que és no tractar tothom per igual.
A Riudoms hi ha una altra manera de fer les coses, no ho dubteu.

A Riudoms encara hi ha moltes coses per fer. Naltrus les volem fer amb valtrus. La unitat és l’unica manera que concebem de fer poble. Quan ha començat aquest acte, aqui a dalt no hi havia res ni ningú. Ara la cosa ha canviat… i de quina manera!!! Aquest és el canvi que proposem: tots a una! Com més millor!

Canviar per canviar és absurd… Però aquest no és el canvi que proposem. El nostre és el canvi per MILLORAR, per mirar al FUTUR amb seguretat i és un canvi fet entre TOTS. Treballarem per un Riudoms COHESIONAT… construirem un poble on les PERSONES siguin les protagonistes… amb PARTICIPACIÓ… SABENT ESCOLTAR I PREGUNTAR… i el construirem amb INICIATIVA i amb EXPERIÈNCIA… per què fa anys que la gent d’ERC-AM té molt clar que vol un Riudoms amb totes aquestes característiques. Un Riudoms que NO S’ARRONSI davant de determinats interessos… un Riudoms fet des de l’ESFORÇ i el TREBALL de TOTS.

Sí, sí… TOTS… ho repetirem les vegades que faci falta: TOTS, TOTS I TOTS…. perquè NOMÉS JUNTS FEM CANVI, NOMÉS JUNTS FEM POBLE.

Moltíssimes gràcies.

Pots deixar un comentari

Cal que estiguis d'alta per enviar un comentari.