Arxiu del Novembre del 2010

Perquè aquest diumenge cal votar Esquerra Republicana de Catalunya. I, sobretot, a Riudoms:

Divendres, 26/11/2010 (23:50)

Gent valenta En les eleccions d’aquest proper diumenge, 28 de novembre, la tercera força política amb representativitat al Parlament de Catalunya serà, o bé el PP, o bé Esquerra Republicana de Catalunya. El partit que s’alci com a guanyador en ocupar aquesta tercera posició, condicionarà fortament les polítiques de govern dels propers quatre anys.

A les acaballes d’una campanya on s’ha sentit a gent propera al Partit Popular com el senyor Duran i Lleida (estàn junts al Parlament Europeu), renegar de qualsevol ambició sobiranista i emprar expressions com que el govern actual “ha trinxat el país”; on s’ha fet referència contínua al “canvi” o a “recollir la collita” pel candidat de CiU, que no va dubtar en pactar un Estatut retallat i a la baixa en una reunió d’amagatotis a la Moncloa; en un lamentable panorama social i econòmic on ens han dut, precisament, ingènues (o no tan ingènues), polítiques de dretes pretesament lliberals, no resta sinó l’opció d’escollir l’actitud valenta, clara i honesta d’Esquerra, qui ha condicionat i impulsat actuacions que impliquen una veritable estructura d’Estat, des de una posició menor en el govern, però ferma, decidida, valenta.

Avui Esquerra es disputa amb la dreta més dreta poder condicionar un govern que sembla decantar-se cap un eix de dreta nacional (els del Pacte del Majèstic, vaja). Però malgrat promeses vagues, objectius contradictòris (que si concert econòmic, que si referèndum pel concert econòmic…), ofertes que són desitjos sense recepta…és de suposar que hi ha catalans i catalanes que saben que l’actual cojuntura de crisis és el resultat d’anys i anys de polítiques dutes a terme per majories com la que ha patit aquest país durant 23 anys, actuacions en benefici d’uns pocs, que han impulsat un creixement fora de mida, que han trinxat de debò aquesta terra nostra, prenent-nos el pèl, prometent una riquesa tan irreal ahir com les seves promeses d’avui…, ja fa temps que els soferts ciutadans i ciutadanes, els veïns i veïnes dels pobles de Catalunya venim patint la collita que va sembrar CiU amb el seu model de pobles i de país. El model d’aquells pels quals el país és un instrument i el govern l’objectiu, com va dir el Conseller Tresserras aquesta setmana a Tarragona.

Per tots aquells que dubtin del festeig ideològic entre aquells que, en campanya, piquen l’ullet a joventuts que, xoca, enlairen banderes republicanes, i els defensors d’un ordre espanyol ranci i caduc, basta donar una ullada a determinats municipis catalans, veritables fortins de la dreta tradicionalista, on en el Partit Popular gairebé s’ha diluït i barrejat amb una Convergència i Unió prudent i panxacontenta amb els resultats. Així, conviuen sota un mateix sostre polític municipal, en un aiguabarreig xocant, catalanistes que s’estimen i volen el millor pel seu país, amb alegres i fidels votants de la ja molt passada de moda dreta espanyola, que tan sols es permeten un rampell d’infidelitat en les eleccions locals.

Mostra d’això, i de la prudència (per no dir por), amb que ho encaren determinats governs locals, són els dos lapsus que ha patit el paper couxé municipal amb sengles articles d’Esquerra, ambdós dedicats a les ocasions en què el govern de majoria absoluta de CiU s’ha vist arrossegat a enfrontar-se amb la seva contradictòria actitud envers la sobirania nacional i la llibertat de Catalunya. Així, en un primer número del butlletí municipal, es produeix una “equivocació” i no es publica un article relatiu a la consulta organitzada per Riudoms Decideix i del paper que l’Ajuntament té, i podria haver tingut, en la mateixa.

El segon cop, és l’article deixat de publicar en el darrer número, tot jus abans de les eleccions de passat demà, i que a continuació es transcriu: fàcil entendre perquè no ès va voler publicar.

“L’AJUNTAMENT APROVA LA MOCIÓ IMPULSADA PEL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA PER INSTAR EL PARLAMENT A INICIAR UN PROCÉS CAP A LA INDEPENDÈNCIA.

El consistori riudomenc considera que amb la sentencia del Tribunal Constitucional “les institucions de l’Estat han exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espanyol”, en la moció que va ser aprovada en el Ple amb els vots a favor dels regidors d’ERC-AM, l’abstenció dels regidors de l’equip de govern (CiU), i els vots en contra del PSC.

La proposta impulsada i aprovada per Esquerra a Riudoms insta el Parlament a ‘iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d’un referèndum popular’. També manifesta el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s’impliqui plenament en la nova etapa històrica que s’obre en el camí cap a l’assoliment de la independència nacional.
El document presentat per Esquerra fou aprovat amb els vots a favor dels regidors d’ERC-Acord Municipal, els vots en contra del PSC i l’abstenció de l’alcalde i regidors de CiU.

L’anècdota: en el mateix Ple, el nou regidor del PSC va prendre possessió del càrrec sobre un exemplar de l’Estatut que, d’acord amb l’alt tribunal espanyol, seria inconstitucional.

Així mateix, resulta força lamentable l’escassa valentia i el tacticisme electoral local de CiU, una prova més que CiU a Riudoms compta amb un important component propi del Partit Popular que no s’atreveix a disgustar (d’aquí que aquest partit no compti amb representació consistorial). Tota una declaració d’intencions del bi-partit (CDC-Unió) de la que en poden prendre bona nota de cara al futur, simpatitzants, votants i, fins i tot, militants.

Riudoms, 20 de setembre de 2010″

És per això, perquè la prudència no faci ningú traidor; perquè continuem avançant tots aquells que somniem amb una Catalunya lliure i sobirana; perquè el proper govern senti l’empenta que li transmeti gent honesta, treballadora, valenta…contribueix amb el teu vot que Esquerra Republicana de Catalunya sigui la tercera força al Parlament de Catalunya. Esquerra: Gent valenta.